GastroArt Knödel vienez (rețetă interbelică)
GastroArt: Knödel vienez (rețetă interbelică)
27 Apr, 2022 09:58
ZIUA de Constanta
1626
Marime text
Se face un aluat din ½ kgr. de cartofi fierți, curățați și dați prin mașină, cu 100 gr. făină, o jumătate ceașcă de griș, 100 gr. unt, 2 gălbenușuri, jumătate limguriță de sare și un praf de zahăr. Se pun toate pe masa de aluat și se frământă până se face un aluat ca cel de tăieței. Îl întindem și facem o foaie cam de 3 mm grosime din care tăiem pătrățele în care punem câte o prună, se rotunjesc între palme.
Când sunt toate gata, le fierbem în apă clocotită cu puțină sare.
Le servim cu pesmet prăjit.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa: GastroArt
Citește și:
GastroArt Mâncare de dovlecei (Reţetă Interbelică)
GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)
Când sunt toate gata, le fierbem în apă clocotită cu puțină sare.
Le servim cu pesmet prăjit.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa: GastroArt
Citește și:
GastroArt Mâncare de dovlecei (Reţetă Interbelică)
GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii