GastroArt Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică)
GastroArt: Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică)
17 May, 2022 14:14
ZIUA de Constanta
1787
Marime text
Cantități: 4 ouă, 4 linguri zahăr, ½ baton vanilie, 1 litru lapte, un baton ciocolată rasă
Se fierbe laptele cu zahăr și vanilie. Între timp, se bat albușele, se pun în lapte porțiuni de spumă luate cu lingura, se fierb 1-2 minute, se scot din lapte, se scurg, se așează pe farfuria de servit. Laptele rămas în cratiță se amestecă cu gălbenușele și ciocolata, se bate la foc cu totul până se îngroașe ca o smântână, se toarnă peste găluștile de albuș și se ține la rece.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Sos de hrean (rețetă interbelică)
GastroArt Piure de cartofi pentru garnituri (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii