GastroArt Limbă picantă (rețetă interbelică)
GastroArt: Limbă picantă (rețetă interbelică)
25 Mar, 2022 08:57
ZIUA de Constanta
1907
Marime text
O limbă mare de vacă curățată se pune să stea o săptămână cu mirodenii, sare, piper mult, usturoi, foaie de dafin. Se ține la rece și se întoarce zilnic în zeama ei. Cu o zi înainte de a servi, se pune să fiarbă 6 ore în apă, se curăță de coaja ei și se răcește.
Înainte de a servi, se taie în felioare, se aranjează pe platou, se presară cu hrean și aspic, se decorează cu felioare de murături și se servește cu salată de andive.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Dulceață de gutui (rețetă interbelică)
GastroArt Dulceață de struguri (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii