GastroArt Mămăliguță în forme (Rețetă Interbelică)
GastroArt: Mămăliguță în forme (Rețetă Interbelică)
11 Jul, 2022 08:47
ZIUA de Constanta
1655
Marime text
Se prepară o mămăliguță pripită, se unge cu unt un castron de iaurt, se umple pe jumătate cu mămăliguță, se pune un strat gros de brânză și se acoperă cu mămăliga.
Se răstoarnă într-o formă joasă de faianță unsă, se repetă procedeul de 4 ori. Cu o lingură muiată în unt se face câte o adâncitură în fiecare bulgăr de mămăliguță, se sparge câte un ou și se pune la cuptor până se închiagă oul.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Articol și foto: Gastroart.ro
Citește și:
GastroArtChiftele de Ficat (Rețetă Interbelică)
Se răstoarnă într-o formă joasă de faianță unsă, se repetă procedeul de 4 ori. Cu o lingură muiată în unt se face câte o adâncitură în fiecare bulgăr de mămăliguță, se sparge câte un ou și se pune la cuptor până se închiagă oul.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Articol și foto: Gastroart.ro
Citește și:
GastroArtChiftele de Ficat (Rețetă Interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii