Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:14 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Măruntaie cu sos acru (Rețetă interbelică)

ro

14 Jul, 2022 08:35 1529 Marime text
Măruntaie de pasăre se fierb în apă cu sare și o lingură oțet.

Cu 10 minute înainte de a servi, se face un sos din untură, făină, 3 gălbenușe, puțin oțet, sare, un pic de zahăr, se îngroașe la foc mic, se adaugă puțină zeamă de carne.

Măruntaiele așezate pe farfurie fierbinte se acoperă cu acest sos.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Despre GastroArt.ro

Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune. 

Sursa foto și text: gastroart.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii