GastroArt Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)
GastroArt: Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)
19 Jun, 2022 10:00
ZIUA de Constanta
1240
Marime text
Se face o mămăliguță pripită cu lapte în loc de apă, se adaugă o bucată de unt și smântână, se amestecă bine, se răstoarnă pe o farfurie de faianță, se fac cu lingura udă 4 găuri, se sparge în fiecare gaură câte un ou, se presară peste tot cu parmezan ras și se dă la cuptor până se închiagă albușele ca la ochiuri.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - GastroArt
Citește și:
GastroArt: Tort de Biscuiți (Rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii