Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:56 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Ochiuri picante (rețetă interbelică)

ro

07 Mar, 2022 08:04 2133 Marime text
Caiet vechi cu rețete, din perioada interbelicăPiureul de cartofi se amestecă cu pătrunjel, ceapă, tarhon și măcriș, toate tocate mărunt și parmezan ras. Ochiurile se pun în această pastă și se presară cu parmezan ras, smântână și se dă la cuptor până ce ochiurile s-au legat. 


Ochiuri ferte ½ kgr. smântână, 2 ouă, sare și zahăr se bat la marginea mașinei până ce s-au îngroșat. 


Cât îi caldă pasta de mai sus mai punem și felii de castraveți murați în ea. Punem la rece și când s-a răcit punem în ea felii de ouă ferte.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.





Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și: Ouă umplute cu roșii - rețetă interbelică

Salată bulgărească (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii