Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:35 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Omletă de ouă umplute cu roșii (rețetă interbelică)

ro

10 Jan, 2022 08:56 1963 Marime text


Luăm pătlăgele roșii bine coapte, le ținem o minută în apă clocotindă, le curățăm de coaje, le tăiem în două, le scoatem semințele cu o linguriță. Le tăiem în bucățele, le sărăm, le pipărăm, punem puțin zahăr, puțin pătrunjel verde tocat mărunt.

Le prăjim în unt, apoi umplem omleta cu ouă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

Sursa foto și text: GastroArt
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii