GastroArt Omletă (rețetă interbelică)
GastroArt: Omletă (rețetă interbelică)
21 Feb, 2022 08:33
ZIUA de Constanta
2413
Marime text
Tigaia trebuie să fie groasă, căci altfel omleta se arde și nu se coace.
Se bat ouăle, se adaugă la 6 ouă două linguri de lapte sau o lingură de smântână și sare. Ouăle se bat în ultimul moment și atât numai cât se amestecă bine gălbenușul cu albușul, nu mai mult. Se pune tigaia cu o lingură de unt la foc tare și când s-a înfierbântat untul se toarnă ouăle bătute. Când încep să se întărească, se introduce pe dedesubt un cuțit lat sau se mișcă tigaia ca să nu se prindă de fund. Cu ajutorul cuțitului se împăturește omleta în trei, după ce s-a pus garnitura dorită și se servește.
Garnituri
Roșii înăbușite în unt după ce li s-au scos semințele. Brânză, șuncă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
foto și text: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii