GastroArt Ouă în aspic (rețetă interbelică)
GastroArt: Ouă în aspic (rețetă interbelică)
22 Jun, 2022 08:52
ZIUA de Constanta
1563
Marime text
Ouăle răscoapte se taie în jumătăți, dealungul. Aceste jumătăți se taie felioare, reconstituind cu ele jumătatea de ou. Se ung felioare de pâine cu maioneză, se așează deasupra jumătatea de ou vârând între fiecare felioară puțină șuncă sau resturi de limbă fiartă sau de salam.
Când forma oului este reconstituită, se toarnă peste ele aspicul încălzit care se lasă la rece să se întărească. Aceste sandvichuri se servesc cu ridichi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și:
GastroArt Șalău Fript (Rețetă Interbelică)
GastroArt Mușchi tocat (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii