GastroArt Ouă umplute în coaje (rețetă interbelică)
GastroArt: Ouă umplute în coaje (rețetă interbelică)
01 Mar, 2022 08:39
ZIUA de Constanta
2024
Marime text
Se fierb ouăle după ce au fost spălate. Se lasă să se răcească. Se taie în lung în două cu un cuțit ascuțit ca să nu se sfarme coaja. Se scot albușul și gălbenușul și se pun pe un fund de lemn, iar cojile de o parte.
Se toacă oul bine până devine mărunt, se adaugă la 6 ouă o lingură de smântână și miezul dela o felie de franzelă muiat în lapte. Se mestecă totul până nu se mai cunoaște pâinea, se adaugă sare, piper alb și mărar tăiat mărunt.
Cu această pastă se umplu cojile de ou puțin bombate, se bat deasupra cu pesmet și se prăjesc în unt. Se servesc calde.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Ouă umplute cu roșii - rețetă interbelică
Salată bulgărească (rețetă interbelică)
Se toacă oul bine până devine mărunt, se adaugă la 6 ouă o lingură de smântână și miezul dela o felie de franzelă muiat în lapte. Se mestecă totul până nu se mai cunoaște pâinea, se adaugă sare, piper alb și mărar tăiat mărunt.
Cu această pastă se umplu cojile de ou puțin bombate, se bat deasupra cu pesmet și se prăjesc în unt. Se servesc calde.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Ouă umplute cu roșii - rețetă interbelică
Salată bulgărească (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii