GastroArt Pâine de albuș (rețetă interbelică)
GastroArt: Pâine de albuș (rețetă interbelică)
11 May, 2022 14:11
ZIUA de Constanta
1564
Marime text
Se bat 12 albușuri spumă cu un pahar de zahăr pisat. Se adaugă un pahar de făină și un pahar de nuci amestecate cu stafide. Se toarnă compoziția într-o formă dreptunghiulară unsă cu unt și presărată cu făină. Se coace la foc potrivit. Când e gata, se răstoarnă și după ce s-a răcit se taie felii subțiri. E mai gustoasă după câteva zile.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Mâncare de dovlecei (Reţetă Interbelică)
GastroArt Dovlecei cu smântână (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii