GastroArt Pâinea episcopului (rețetă interbelică)
GastroArt: Pâinea episcopului (rețetă interbelică)
09 May, 2022 08:39
ZIUA de Constanta
1836
Marime text
Se bat bine 5 ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă cu încetul aceiași cantitate de făină cernută, tot atâtea stafide amestecate cu migdale curățate și tăiate fin, cât și puțină coajă rasă de lămâie.
Se unge o formă cu unt, se presară cu făină, se toarnă compoziția, se pun câteva migdale tăiate deasupra și se coace circa o oră la foc potrivit.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa GastroArt
Citește și:
GastroArt Pesmeți cu smântână (rețetă interbelică)
GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii