GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt: Papanași (rețetă interbelică)
13 Jun, 2022 09:58
ZIUA de Constanta
1611
Marime text
Cantitățile: ½ kgr. brânză de vacă, 2-3 ouă, sare, zahăr după plac, 3 linguri făină, 50 gr. unt, 125 gr. smântână.
Se frământă toate laolaltă, se fierbe un papanaș de probă spre a încerca dacă nu se desface și nu mai are nevoie de făină. Atunci se fierb toate, se scurg, se trec prin unt. Se servesc cu smântână îndulcită.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
sursa - GastroArt
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și:
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii