GastroArt Papară (rețetă interbelică)
GastroArt: Papară (rețetă interbelică)
12 Jul, 2022 09:16
ZIUA de Constanta
1790
Marime text
Cantitățile: 1 franzeluță de lapte, 100 gr. unt, 1 litru lapte, vanilie, 4 ouă, 125 gr. zahăr.
Se taie felioare de franzeluțe, se ung cu unt, se așează într-o formă unsă, cu partea untului spre fund. Se toarnă peste pâine un litru de lapte îndulcit și vaniliat amestecat cu 4 ouă. Se coace la cuptor acoperind în momentul când suprafața începe a se usca. Se servește caldă, răsturnată pe farfurie, cu sirop de fructe.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro.Art.ro
Citește și:
GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Se taie felioare de franzeluțe, se ung cu unt, se așează într-o formă unsă, cu partea untului spre fund. Se toarnă peste pâine un litru de lapte îndulcit și vaniliat amestecat cu 4 ouă. Se coace la cuptor acoperind în momentul când suprafața începe a se usca. Se servește caldă, răsturnată pe farfurie, cu sirop de fructe.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro.Art.ro
Citește și:
GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii