GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
GastroArt: Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
07 May, 2022 09:24
ZIUA de Constanta
1664
Marime text
Se freacă 5 ouă întregi cu 5 linguri de zahăr vaniliat, 5 linguri de unt topit, 2 linguri bune de rom și o jumătate linguriță de bicarbonat. Se amestecă cu făină cât se cere și se frământă bine până se face un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie de jumătate deget grosime, se taie forme mici care se așează într-o tavă presărată cu făină. Se ung cu ou, se presară cu zahăr tos și se pune deasupra pe fiecare câte o stafidă.
Se coc la foc potrivit.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Sos de hrean (rețetă interbelică)
GastroArt Piure de cartofi pentru garnituri (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii