GastroArt Piept de vițel umplut (rețetă interbelică)
GastroArt: Piept de vițel umplut (rețetă interbelică)
15 Jun, 2022 08:29
ZIUA de Constanta
1365
Marime text
Cantitățile: 1 kgr. piept de vițel, 100 gr. ficat, 2 pâinișoare, 2 ouă, 1 ceapă prăjită, sare, piper, verdeață, 3 linguri untură, 1 ceapă, piper boabe.
Se desprinde carnea de pe oasele pieptului formând o pungă care se umple cu pâine muiată frământată cu ficatul, verdețurile, ouă, ceapă, sare, piper, se coase să nu iasă umplutura, se rumenește în cuptor cu untură, sare, piper boabe și o ceapă, se servește cu piure de cartofi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Citește și:
GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică)
GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)
Se desprinde carnea de pe oasele pieptului formând o pungă care se umple cu pâine muiată frământată cu ficatul, verdețurile, ouă, ceapă, sare, piper, se coase să nu iasă umplutura, se rumenește în cuptor cu untură, sare, piper boabe și o ceapă, se servește cu piure de cartofi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursa foto-text: Gastro Art
Citește și:
GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică)
GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii