GastroArt Piure de cartofi pentru garnituri (rețetă interbelică)
GastroArt: Piure de cartofi pentru garnituri (rețetă interbelică)
17 Apr, 2022 09:16
ZIUA de Constanta
1638
Marime text
Se fierb cartofii curățați, se trec prin sită. Se adaugă la ½ kgr. de cartofi curățați cam o lingură de unt proaspăt. Se bat pe marginea mașinei până ce au cuprins tot untul. Se dă deoparte și se adaugă 2 ouă puse pe rînd.
Cu această compoziție se umple cornetul special de pânză și se toarnă fie pe tavă mici movilițe ce se coc la cuptor.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Supă cu clătite (rețetă interbelică)
GastroArt Supă de frecăței (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii