GastroArt Plăcintă de mere cu vin (rețetă interbelică)
GastroArt: Plăcintă de mere cu vin (rețetă interbelică)
21 Jun, 2022 08:46
ZIUA de Constanta
1525
Marime text
Cantitățile: ½ kgr. făină, 1 pahar lapte, 100 gr. zahăr, scorțișoară, ½ kgr. mere, 2 pahare vin alb, 100 gr. unt.
Din făină, ouă, lapte se întind 2 foi de tăieței. Se ung cu unt, se acoperă cu merele tăiate subțire și amestecate cu zahăr și scorțișoară, se răsucesc ca o omletă, se taie fiecare în 3-4 bucăți, se așează într-o formă unsă, se toarnă vinul să le acopere, se presară cu bucățele de unt și zahăr praf și se coc la cuptor. Se servesc călduțe.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursa foto-text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
Din făină, ouă, lapte se întind 2 foi de tăieței. Se ung cu unt, se acoperă cu merele tăiate subțire și amestecate cu zahăr și scorțișoară, se răsucesc ca o omletă, se taie fiecare în 3-4 bucăți, se așează într-o formă unsă, se toarnă vinul să le acopere, se presară cu bucățele de unt și zahăr praf și se coc la cuptor. Se servesc călduțe.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursa foto-text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii