GastroArt Potage parmantier (rețetă din 1933)
GastroArt: Potage parmantier (rețetă din 1933)
16 Jan, 2022 09:11
ZIUA de Constanta
1713
Marime text
Luăm cartofii întregi şi-i fierbem. Apoi, în curăţim de coajă şi-i dăm prin maşină.
Punem într-o cratiţă sau o oală untul să se topească. Dupăce s-a topi, punem cartofii şi-i mestecăm bine până se face ca o cremă, apoi subţiem cu lapte dulce. Dupăce s-a fiert punem şi puţină sare, unele persoane pun şi zahăr. Nu trebue să fie nici prea gros, nici prea subţire ci potrivit.
Se serveşte cu crutoane, adică bucăţi de pâine prăjită şi ca primul fel.
Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Sursa text și foto: GastroArt
Citește și:
GastroArt: Piftele din cartofi (reţetă din 1933)
GastroArt: Budincă de creer (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii