GastroArt Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)
GastroArt: Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)
28 Mar, 2022 08:37
ZIUA de Constanta
1737
Marime text
Blat: 5 ouă, 10 linguri zahăr, 5 linguri smântână sau lapte, 10 linguri ulei, 2 căni (aproximativ) făină, esență
Se bat ouăle cu furculița, apoi se pun zahărul, smântâna, uleiul, esențe, se amestecă bine, apoi se adaugă puțin câte puțin făină (să fie mai moale, ca și blatul de tort) și se fac 4 foi din această compoziție. Se unge bine tava cu făină, se pun în tavă și se întind peste tot, devin ca niște foi de blat mai subțiri.
Crema: se fierbe lapte cu făină și zahăr, apoi se ia de pe foc să se răcească puțin și se pune margarină, se amestecă bine și se pune esență. În loc de cremă se poate pune frișcă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)
GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)
Se bat ouăle cu furculița, apoi se pun zahărul, smântâna, uleiul, esențe, se amestecă bine, apoi se adaugă puțin câte puțin făină (să fie mai moale, ca și blatul de tort) și se fac 4 foi din această compoziție. Se unge bine tava cu făină, se pun în tavă și se întind peste tot, devin ca niște foi de blat mai subțiri.
Crema: se fierbe lapte cu făină și zahăr, apoi se ia de pe foc să se răcească puțin și se pune margarină, se amestecă bine și se pune esență. În loc de cremă se poate pune frișcă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)
GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii