GastroArt Prăjitură cu nucă (rețetă interbelică)
GastroArt: Prăjitură cu nucă (rețetă interbelică)
19 May, 2022 12:31
ZIUA de Constanta
1711
Marime text
1 cană lapte, 1 cană griș, 1 cană nucă se amestecă seara și dimineața și se fac două foi de tort, una de jos și una deasupra. Se vine umplutura cu crema albă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)
GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii