GastroArt Prăjitură Nicoleta (rețetă interbelică)
GastroArt: Prăjitură Nicoleta (rețetă interbelică)
13 Apr, 2022 08:37
ZIUA de Constanta
2008
Marime text



Blatul. 5 albușuri se bat cu 10 linguri apă, după care se adaugă gălbenușurile, 200 gr zahăr, 200 gr făină, se amestecă toate la un loc. Și 1 praf de copt, 6 linguri nucă măcinată și 3 linguri cacao se bat bine și se pun în tavă, iese ca un blat de tort.
Crema. 2 ouă, 300 gr zahăr, 6 linguri făină, 200 gr lapte, 2 praf vanilie sau esență rom.
Se pun pe foc, se fierbe și se amestecă până se îngroașă, la urmă se pune un pachet unt. Când s-a răcit, se taie blatul și se pune crema, separat se face o glazură.
Glazura. 100 gr unt, 3 linguri cacao, se dă un clocot, 2 linguri zahăr se toarnă fierbinte.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Sursa: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii