Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

ro

03 Jul, 2022 10:38 1712 Marime text
Rețetă, foto: GastroArt 12 prune mari, vâstoase, se curăță de coaje, se scot sâmburii, se înlocuesc cu câte ½ migdală sau nucă. Se prepară un aluat din 2 gălbenușe, 1 lingură zahăr, 1 pahar vin alb, 1 lingură untdelemn fin, făină și albușele bătute spumă.


Se moaie prunele în aluat, se prăjesc în untură, se scurg și se tăvălesc prin ciocolată rasă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.


Sursa foto-text: Gastro.Art.ro 


Citește și:

GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică) 


GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii