GastroArt Pui cu conopidă (rețetă interbelică)
GastroArt: Pui cu conopidă (rețetă interbelică)
08 Jun, 2022 17:32
ZIUA de Constanta
1428
Marime text
Se taie puiul în bucățele, se prăjesc, în untul rămas în tigaie se adaugă ceapă tăiată și făină, se face un sos care se toarnă peste pui, se adaugă conopida tăiată bucățele, sare și apă, mărar și pătrunjel verde tocat mărunt, se fierbe înfundat.
Înainte de a servi, se drege cu smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - GastroArt
Citește și:
GastroArt Pepene galben umplut cu mure (rețetă interbelică)
GastroArt Gogoși în vin (Rețetă Interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii