GastroArt.ro Curățirea zarzavatului și tăierea (sfaturi din 1931)
GastroArt.ro: Curățirea zarzavatului și tăierea (sfaturi din 1931)
12 Nov, 2021 11:17
ZIUA de Constanta
2162
Marime text
- Zarzavaturile care trebuie să le curățim sunt: morcovul, pătrunjelul, ceapa și cartoful care este o legumă.
Morcovul se curăță astfel: îl spălăm bine de pământ și îi curățim coaja. Apoi îi tăiem rădăcina. Tăiem bucăți subțiri pe care le așezăm una peste alta și le tăiem julien. Mai putem face diferite forme cu cuțitul riglat. În acest fel se curăță și se taie pătrunjelul. Cartoful se curăță astfel: îl spălăm de pământ și îl curățăm de coajă cu un cuțit special de curățat cartofi. Cu el se curăță cuaja foarte subțrie. Cartofii se taie în mai multe feluri și anume: cub, pai, julien și altfel. Ceapa se taie astfel: o spălăm și îi scoatem foile mai galbene. După aceea o tăiem în jumătate în așa fel ca fiecare jumătate să aibă tulpină. Apoi o tăiem mărunt sau peștișor.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Sursă foto: cdn.dontmesswithmama.com
Sursă text: GastroArt.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii