Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:19 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt.ro Prepararea mămăliguței pripite și a celei românești (rețete din 1931)

ro

10 Nov, 2021 11:26 2136 Marime text


Mămăliguța pripită se face într-un ceaun.

Se pune în ceaon ½ apa și ¼ mălaiu. La cea Românească la ½ g. apă punem 300 g. mălaiu. Punem în apa din ceaon 3 g. sare și o lăsăm să fiarbă. Dupăce s-a fiert bine, punem mălaiu în forma de ploaie, ca să nu se facă cocoloașe. Totodată mestecăm cu făcălețul sau cu telul. O lăsăm să fiarbă bine și apoi o strângem cu o lingură de lemn muiată în apă. Dupăce am strânso, o lăsăm puțin să se răsufle și o răsturnăm într-o farfurie curată. Mămăliguța Românească se face astfel: punem în ceaon apă, 3 gr. sare și o mână de mălai cernut. Dupăce a fiert punem mălaiul tot odată. O mestecăm cu făcălețul, o lăsăm să se răsufle și o răsturnăm pe fund.

Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

FOTO: seriouseats.com

Sursă foto și text: Gastro Art
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii