GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)
GastroArt: Roșii picante (rețetă interbelică)
22 Jul, 2022 11:31
ZIUA de Constanta
2116
Marime text
Se socotesc 2 roșii de persoană. Se taie roșiile felii, se dau prin sare, se lasă un timp să se scurgă, se dau prin făină, se prăjesc, se pun pe o farfurie aranjate frumos. În tigaia în care s-au rumenit se adaugă puțin untdelemn, se pun verdeață tocată, un grăunte de usturoi pisat și pesmet.
Se rumenesc toate laolaltă câteva minute până prind culoare și se presară amestecul peste feliile de roșii. Se poate servi și rece.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: GastroArt.ro.
Citește și:
GastroArt Șalău Fript (Rețetă Interbelică)
GastroArt Mușchi tocat (rețetă interbelică)
Se rumenesc toate laolaltă câteva minute până prind culoare și se presară amestecul peste feliile de roșii. Se poate servi și rece.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: GastroArt.ro.
Citește și:
GastroArt Șalău Fript (Rețetă Interbelică)
GastroArt Mușchi tocat (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii