Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

ro

16 Jul, 2022 11:35 1996 Marime text
Rețetă, foto: GastroArt Se freacă bine într-un castron 4 gălbenușuri cu 75 gr. de zahăr până se albesc ouăle. Se adaugă 75 gr. de făină, 3 albușuri făcute spumă și la urmă o lingură de unt topit. Se așterne într-o tavă o foaie de hâtrie albă, se toarn ă compoziția așa ca să fie cam de un deget grosime și egal întinsă.

Se coace vreo 10 minute la cuptor, la foc bun. Se întoarce cu tot cu tavă pa masa de aluat, lăsând-o așapână se răcește, ca să nu se usuce. Când s-a răcorit, se umple cu cremă de unt.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.




Despre GastroArt.ro

Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune. 




Sursa foto și text: gastroart.ro




Citește și: 

GastroArt Papară (rețetă interbelică) 

GastroArt Mămăliguță în forme (Rețetă Interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii