GastroArt Ruladă cu șuncă (rețetă interbelică)
GastroArt: Ruladă cu șuncă (rețetă interbelică)
19 Jan, 2022 10:12
ZIUA de Constanta
2129
Marime text



Mestecăm 5 gălbenușuri cu 100 gr. unt, puțină sare, 80 gr. făină și la urmă spuma dela 3 albușuri. Punem la copt într-o tavă bine unsă și un foc bine potrivit , o presărăm cu șuncă tocată mărunt, cu parmezan ras și puțină smântână, apoi o răsucim în rulou presărând-o cu smântână și puțin unt, o punem din nou la copt prentru câteva minute.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.
Sursa foto și text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Prima rețetă de colivă (1066)
GastroArt Minciunele (rețetă din 1933)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii