GastroArt Salată amestecată (rețetă interbelică)
GastroArt: Salată amestecată (rețetă interbelică)
23 Jan, 2022 08:46
ZIUA de Constanta
2326
Marime text
Opărim ardei verde și-l tăiem în bucăți, sfecle roșii ferte și țelină, toate tăiate mărunt, turnăm peste ele o majoneză bună, zahăr praf și o acrim cu zeamă de lămâie, apoi o aranjăm pe farfurie garnisită cu ciuperci prăjite și salată de roșii.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet.
Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Salată de castraveți pe iarnă (rețetă interbelică)
GastroArt Macaroane picante (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii