GastroArt Salată bulgărească (rețetă interbelică)
GastroArt: Salată bulgărească (rețetă interbelică)
17 Feb, 2022 09:03
ZIUA de Constanta
2210
Marime text
Se face din zarzavaturi ce se pot mânca crude ca: roșii, ardei, castraveți, ceapă și cartofi fierți, toate tăiate felii. Se face sosul deoparte și se amestecă cu zarzavatul, la care mai adăugăm felii de ouă răscoapte.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Piftele din cartofi (rețetă din 1933)
GastroArt Suppa (ciorba) de erburi – Rețetă din 1857
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii