GastroArt Salată de ardei copți (rețetă interbelică)
GastroArt: Salată de ardei copți (rețetă interbelică)
12 Apr, 2022 08:50
ZIUA de Constanta
1878
Marime text
Se aleg ardei grași câu mai netezi. Se coc pe mașină cu grijă ca să nu se ardă. Se pun într-o cratiță unii peste alții cu sare, se acoperă și se lasă astfel vreun ¼ de oră. Se curăță de pieliță, se spală bine în apă ca să rămâie foarte curați și se scurg.
Se face deoparte sosul cu untdelemn, oțet și sare, se ia pe rând câte un ardei, se moaie bine în acest sos și se așează în farfuria de salată. De obicei, se servește salată de vinete împreună cu cea de ardei și se garnisește cu felii de roșii.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
Dulceață de gutui (rețetă interbelică)
Marmeladă de portocale (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii