GastroArt Salată de icre negre (rețetă interbelică)
GastroArt: Salată de icre negre (rețetă interbelică)
31 Jan, 2022 08:48
ZIUA de Constanta
1989
Marime text



Salata se pregătește din icre care trebuesc frecate într-o strachină cu o lingură de lemn.
Se adaugă miez de franzelă muiat în apă și stors bine, cam jumătate din cantitatea icrelor.
Se freacă până ce pâinea e complet amestecată cu icrele. Se adaugă unt de lemn câte puțin și lămâie. Dacă icrele nu sunt prea sărate, se mai adaugă sare după gust.
Trebuesc frecate cel puțin ½ oră. La 100 gr. icre, cel puțin 100 gr. unt de lemn.
Se așează pe farfurie și se garnisește cu salată verde și felii subțiri de ridichi de lună.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com
Sursa text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Cartofi umpluți (rețetă interbelică)
GastroArt Măsline marinate (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii