GastroArt Salată de varză roșie (rețetă interbelică)
GastroArt: Salată de varză roșie (rețetă interbelică)
04 Feb, 2022 08:42
ZIUA de Constanta
2089
Marime text
Se taie varza foarte fin. Deoparte se pune la foc să fiarbă oțet de vin îndoit cu apă și cu sare cât trebue. Se toarnă oțetul clocotit peste varză și se amestecă bine cu o lingură de lemn.
Varza astfel pregătită se poate ține în borcane și câteva săptămâni.
Înainte de a o servi, îi adăugăm și puțin unt de lemn.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt From Russia with love- De ce, la ei, sarmalele sunt numite porumbei și multe alte povești cu păsări false
GastroArt Salată de măsline (rețetă interbelică)
Varza astfel pregătită se poate ține în borcane și câteva săptămâni.
Înainte de a o servi, îi adăugăm și puțin unt de lemn.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt From Russia with love- De ce, la ei, sarmalele sunt numite porumbei și multe alte povești cu păsări false
GastroArt Salată de măsline (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii