Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Salată de varză roșie (rețetă interbelică)

ro

27 Feb, 2022 10:18 2011 Marime text


Se taie varza foarte fin. Deoparte se pune la foc să fiarbă oțet de vin îndoit cu apă și cu sare cât trebue. Se toarnă oțetul clocotit peste varză și se amestecă bine cu o lingură de lemn.


Varza astfel pregătită se poate ține în borcane și câteva săptămâni.

Înainte de a o servi, îi adăugăm și puțin unt de lemn.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com

sursa foto și text: GastroArt
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii