GastroArt Sos de ou (rețetă interbelică)
GastroArt: Sos de ou (rețetă interbelică)
10 Apr, 2022 10:13
ZIUA de Constanta
1826
Marime text
Se fierb 2 ouă. Se dă gălbenușul prin sită, se pune o linguriță de muștar, un gălbenuș crud, sare, puțină lămâie și se face cu untdelemn un sos ca cel de maioneză.
Când e gata, se pune albușul răscopt, un castravete în oțet și puține cozi de ceapă, toate tăiate fin.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)
GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii