Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Sos de rom (rețetă interbelică)

ro

20 May, 2022 14:28 1348 Marime text
Rețetă de sos, foto: GastroArt Se freacă într-un castron 4 gălbenușuri de ou cu 100 gr zahăr binede tot până se albește și se face ca o cremă. Se adaugă 2 cești de lapte fierbinte, câte puțin odată, mestecând mereu pe marginea mașinei până se mai leagă.


După ce s-a dat deoparte, se adaugă 2 linguri de rom bun.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.


Sursa foto-text: GastroArt 



Citește și:


 GastroArt Mâncare de dovlecei (Reţetă Interbelică)


 GastroArt Dovlecei cu smântână (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii