Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:17 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Sos de usturoi (rețetă interbelică)

ro

21 Apr, 2022 09:09 1613 Marime text
Rețetă, Sursa foto: Gastro Art
Se face un rântaș alb din ½ lingură de unt cu ½ lingură de făină. Se stinge cu o ceașcă de zeamă de carne sau de zarzavat sau chiar apă. Se adaugă o lingură sau două de oțet, sare și câțiva căței de usturoi bine sfărâmați în piuliță. Se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic.


Se servește la rasol.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.




Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.





Sursa foto și text:  GastroArt.ro


 ​Citește și: 

GastroArt Salată de ardei copți (rețetă interbelică)


 GastroArt Prăjitură Nicoleta (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii