GastroArt Sufle de portocale în coaje (Rețetă interbelică)
GastroArt: Sufle de portocale în coaje (Rețetă interbelică)
04 Jun, 2022 08:30
ZIUA de Constanta
1556
Marime text
Cantitățile: 2 portocale mari, 150 gr unt, 40 gr zahăr, 40 gr făină, 3 ouă, 20 gr zahăr praf, 1 pahar lapte.
Se taie portocalele în jumătăți, se golesc, se ung cu unt și se pun la cuptor numai să se încălzească. Între timp se face un sos gros de unt, lapte și zahăr, se răcește, se adaugă gălbenușurile, albușele spumă, puțină coaje rasă, bucățele de miez de portocală. Se umplu jumătățile de coji cu acest amestec, se presară cu zahăr praf, se coc, se servesc imediat.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro Art
Citește și:
GastroArtMușchi la grătar (rețetă interbelică)
Se taie portocalele în jumătăți, se golesc, se ung cu unt și se pun la cuptor numai să se încălzească. Între timp se face un sos gros de unt, lapte și zahăr, se răcește, se adaugă gălbenușurile, albușele spumă, puțină coaje rasă, bucățele de miez de portocală. Se umplu jumătățile de coji cu acest amestec, se presară cu zahăr praf, se coc, se servesc imediat.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro Art
Citește și:
GastroArtMușchi la grătar (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii