GastroArt Supă de Varză (Rețetă Interbelică)
GastroArt: Supă de Varză (Rețetă Interbelică)
08 Jul, 2022 08:35
ZIUA de Constanta
1478
Marime text
Cantitățile: ½ varză dulce, ½ varză acră, ½ kgr. piept de vacă, 1 lingură făină, 1 lingură untură, 1 pahar smântână acră.
Se fierbe carne. Separat se fierbe varza, se scurge, se toacă nu prea mărunt. Se face un rântaș, se adaugă la supă împreună cu varza, carnea se taie felioare. Se drege cu smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
sursa - gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)
GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)
Se fierbe carne. Separat se fierbe varza, se scurge, se toacă nu prea mărunt. Se face un rântaș, se adaugă la supă împreună cu varza, carnea se taie felioare. Se drege cu smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
sursa - gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)
GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii