GastroArt Tartă de vișine (rețetă interbelică)
GastroArt: Tartă de vișine (rețetă interbelică)
24 Jun, 2022 08:58
ZIUA de Constanta
1370
Marime text
Cantitățile: 500 gr. vișine curățate, 150 gr. zahăr praf, 250 gr. făină, 125 gr. unt, 2-3 linguri vin alb, vanilină.
Se frământă aluatul, care se așează într-o formă unsă cu unt, se acoperă cu vișine, se presară cu zahăr și se coace la cuptor până se rumenește. Se servesc călduțe. În timpul coptului, vișinele pătrund în aluat dându-i gust plăcut.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursa foto-text: Gastro.Art.ro
Citește și:
GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Se frământă aluatul, care se așează într-o formă unsă cu unt, se acoperă cu vișine, se presară cu zahăr și se coace la cuptor până se rumenește. Se servesc călduțe. În timpul coptului, vișinele pătrund în aluat dându-i gust plăcut.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursa foto-text: Gastro.Art.ro
Citește și:
GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii