GastroArt Tartine cu ou și sos (Rețetă Interbelică)
GastroArt: Tartine cu ou și sos (Rețetă Interbelică)
29 Jul, 2022 09:16
ZIUA de Constanta
5036
Marime text
În apă clocotită cu sare și puțin oțet se dă drumul unui ou care în 4 minute este gata. În timpul acesta, se prăjesc în untură două felii de pâine. În timp ce se prepară ochiul al doilea, se rumenește pâinea și pe partea cealaltă.
Se desface într-o cratiță puțină pastă de tomate (bulion de roșii) cu o lingură de smântână, sare, piper și un pic de zahăr și se înfierbântă. Se pune fiecare ou pe câte o felie de pâine rumenită și fierbinte și se toarnă deasupra sosul gros de tomate.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursă foto-text - GastroArt
Se desface într-o cratiță puțină pastă de tomate (bulion de roșii) cu o lingură de smântână, sare, piper și un pic de zahăr și se înfierbântă. Se pune fiecare ou pe câte o felie de pâine rumenită și fierbinte și se toarnă deasupra sosul gros de tomate.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursă foto-text - GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii