GastroArt Tort de pesmet (rețetă interbelică)
GastroArt: Tort de pesmet (rețetă interbelică)
13 May, 2022 08:55
ZIUA de Constanta
1653
Marime text
Se freacă spumă 8 gălbenușuri cu 8 linguri de zahă pisat și o jumătate baton de vanilie. Se adaugă 8 linguri de pesmet foarte fin și la urmă cele 8 albușuri spumă. Dacă dorim, se poate adăuga, odată cu pesmetul, și un pahar de nucă pisată.
Se coace într-o formă unsă cu unt, presărată cu făină, la cuptor, la un foc potrivit cam o oră. Cand e gata, se taie în trei felii, se umple cu o cremă de unt, se glasează după plăcere.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)
GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii