Rawveganjoy.ro Tarta cu ciuperci si marar
Rawveganjoy.ro: Tarta cu ciuperci si marar
17 Jun, 2014 10:52
ZIUA de Constanta
5794
Marime text
Povestea acestei retete este mai alambicata.
A fost unul dintre preparatele vedeta din perioada Sarbatorilor de iarna, am facut-o de Craciun, spre incantarea musafirilor si a noastra. Pentru realizarea ei m-am inspirat din tarta excelenta facut de Valentina pentru Potluck-ul din decembrie. Putine preparate raw m-au impresionat in ultimul an, poate si pentru faptul ca mananc foarte simplu si nu mai agreez lucrurile complicate, dar aceasta tarta mi-a atras atentia in mod deosebit.
Am avut inspiratia sa pun in blat nuca in loc de seminte de canepa, cum a fost in original si a iesit perfect, am rezolvat astfel aspectul de blat sfaramicos fara a mai apela la alte artificii.
Pentru marinata am folosit amestecul arab de condimente "7 pipere" numit Baharat (sau Bokharat), echivalentul Garam Masala-ei indiene. Deoarece este un amestec pe care il folosesc din cand in cand (in special la marinate) am dat si reteta acestui amestec.
Ingrediente:
Blat
migdale - 300 g
nuci - 300 g
ulei extravirgin de masline - 1 lingura
Herbes de Provence - 1 lingura
sare de Himalaya - 1/4 lingurita
Ciuperci marinate
ciuperci champignon - 600 g
apa de izvor - 1 1/2 litri
sare de Himalaya - 1 lingura
otet de mere - 3 linguri
condiment 7 pipere - 2 linguri
Condiment 7 pipere
piper negru măcinat - 2 linguri
boia de ardei dulce - 2 linguri
chimen măcinat - 2 linguri
coriandru măcinat - 1 lingura
cuisoare măcinate - 1 lingura
nucsoara măcinată - 1 lingura
scortisoara măcinată - 1 lingura
cardamon măcinat - 1/2 lingura
Crema
caju - 400 g
drojdie inactiva - 3 linguri
sare de Himalaya - dupa gust
marar verde - 1 legatura
ceapa rosie - 1 bucata
apa de izvor - cat este necesar
Reţeta completă pe Rawveganjoy.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii