Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:54 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Calcan pe plită

ro

24 May, 2015 00:00 4021 Marime text
Calcanul este una dintre bijuteriile Mării Negre. Cu carne dulce, albă, calcanul este o delicatesă. La Cherhanaua Taşaul puteţi degusta preparate gustoase într-o atmosferă liniştită, caldă şi prietenoasă.

Ingrediente:

Calcan
Roşii cherry
Ciuperci
Ardei kapia
Dovlecei
Ceapă roşie sau verde
Usturoi
Sare grunjoasă
Piper

Peştele proaspăt se eviscerează, se porţionează, se spală şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Porţiile astfel obţinute se frig pe o plită încinsă la foc de lemne, pe plită fiind presărată sare grunjoasa. Se lasă pe plită până la atingerea culorii brun auriu pe partea care este în contact cu plita, apoi se întoarce pe partea cealaltă.

Se serveşte cald, cu garnitură de legume fripte pe plită. Legumele utilizate sunt: roşii cherry, ciuperci, ardei kapia, dovlecei, ceapă roşie sau verde, sărate în prealabil şi fripte pe plită încinsă, presărată cu sare grunjoasă. Legumele se porţionează înainte de a fi fripte. Se montează pe un platou pestele fript, legumele, lămâia şi un bol de mujdei de usturoi.

Reţetă oferită de Cherhanaua Taşaul – Năvodari, pe malul lacului Taşaul

Sursa Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii