voceaconstantei.ro Clafoutis cu cireşe
voceaconstantei.ro: Clafoutis cu cireşe
20 Jun, 2015 11:30
ZIUA de Constanta
2374
Marime text
Puteţi pune orice fel de fructe, însă, cireşele de iunie sunt extraordinare. Se prepară cu uşurinţă, nu necesită un timp îndelungat de coacere şi va fi, fără doar şi poate, pe placul tuturor.
Ingrediente:
500 gr cireşe4 ouă
100 gr zahăr
125 gr faină
250 ml lapte
Ungeţi o formă de tartă cu unt şi tapetaţi cu făină sau cu pesmet. Scoateţi sâmburii cireşelor şi puneţi-le în tavă. Să vă spun un secret… nu am mai găsit ustensila de scos sâmburi. Aşa că am folosit-o pe cea pentru cartofi. M-am descurcat de minune [:D] Continuam prin a bate ouăle cu zahărul, continuând cu făina şi cu laptele până aluatul va avea consistenţa celui pentru clătite. Poate o idee mai gros. Punem în tavă şi coacem în cuptorul preîncălzit la aproximativ 200 de grade timp de 30 min sau până când se rumeneşte frumos. O putem gusta fierbinte sau să aşteptăm sî se răcească. Oricum este un preparat delicios.
Poftă bună!
Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii