Cremă de zahar ars cu blat de cacao
Cremă de zahar ars cu blat de cacao
29 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
5790
Marime text
Un dulce absolut delicios. Dulcele caramelului este balansat perfect de blatul cu cacao. Siropul care se formeaza, inmoaie suficient blatul. O minunatie de desert pe care trebuie neaparat sa o incerci!
Pentru blatul de cacao:
Punem zaharul impreuna cu apa pe foc si le lasam sa se topeasca la foc mic pana obtinem un sirop maroniu si gros.
Turnam apoi in forma in care vom coace prajitura si distribuim uniform siropul de zahar ars, de preferinta si pe peretii formei. Lasam de-o parte forma si preparam crema.
Batem ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul. Adaugam in fir subtire laptele, apoi smantana mixand continuu. Radem coaja unei lamai si o adaugam compozitiei.
Punem deasupra formei tapetate cu zahar ars o sita si strecuram compozitia peste zaharul ars. Dam la cuptor si preparam blatul. Batem ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul. Cernem impreuna faina, cacaua si praful de copt. Le adaugam peste spuma de oua. Incorporam bine cu ajutorul unei spatule. Aromam prajitura cu putin rom sau vanilie. Dupa ce a trecut o jumatate de ora de cand am pus la copt crema, o scoatem din cuptor si turnam incet, cu grija blatul de cacao deasupra cremei usor inchegate. Crema trebuie sa aiba o crusta deasupra si este inca lichida in interior. Dam prajitura din nou la cuptor si o mai lasam jumatate de ora, sau pana trece testul scobitorii. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma pentru o ora.
Dupa ce s-a racit complet, punem farfuria pe care va sta prajiura deasupra formei si o rasturnam.
O dam la frigider pentru cateva ore. (de preferat 10-12 ore).
O putem orna cu frisca inainte de servire.
Pofta buna va doresc!
Sursa: Voceaconstantei.ro
Pentru blatul de cacao:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 50 g faina
- 50 g cacao
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- optional – esenta de rom sau vanilie
- 8 oua
- 200 g zahar
- 500 ml lapte
- 150 ml frisca lichida
- zahar vanilat
- un praf de sare
- optional – coaja rasa de lamaie
- 200 g zahar
- 4 linguri de apa
Punem zaharul impreuna cu apa pe foc si le lasam sa se topeasca la foc mic pana obtinem un sirop maroniu si gros.
Turnam apoi in forma in care vom coace prajitura si distribuim uniform siropul de zahar ars, de preferinta si pe peretii formei. Lasam de-o parte forma si preparam crema.
Batem ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul. Adaugam in fir subtire laptele, apoi smantana mixand continuu. Radem coaja unei lamai si o adaugam compozitiei.
Punem deasupra formei tapetate cu zahar ars o sita si strecuram compozitia peste zaharul ars. Dam la cuptor si preparam blatul. Batem ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul. Cernem impreuna faina, cacaua si praful de copt. Le adaugam peste spuma de oua. Incorporam bine cu ajutorul unei spatule. Aromam prajitura cu putin rom sau vanilie. Dupa ce a trecut o jumatate de ora de cand am pus la copt crema, o scoatem din cuptor si turnam incet, cu grija blatul de cacao deasupra cremei usor inchegate. Crema trebuie sa aiba o crusta deasupra si este inca lichida in interior. Dam prajitura din nou la cuptor si o mai lasam jumatate de ora, sau pana trece testul scobitorii. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma pentru o ora.
Dupa ce s-a racit complet, punem farfuria pe care va sta prajiura deasupra formei si o rasturnam.
O dam la frigider pentru cateva ore. (de preferat 10-12 ore).
O putem orna cu frisca inainte de servire.
Pofta buna va doresc!
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii