Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Dorada „en papillote” cu dovlecei la grătar

ro

20 Mar, 2015 00:00 2005 Marime text
Pentru două persoane, timp de pregătire: 30 de minute.

Ingrediente: 

- doua dorade
- 3-4 dovlecei
- 3 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- oregano
- patru felii de lămâie
- două foi de copt

Speli bine peştii, îi sărezi din belşug. Mai sărează-i o dată pentru că la peşte sarea nu e niciodată îndeajuns. Umple-i cu câte două felii de lămâie.
Pe fiecare foaie de copt aşează câte un peşte, rulează-l, închide sulul la capete, leagă-l cu aţă.
Dă peştii la cuptorul încins la 200 de grade timp de 25 de minute. Taie dovleceii felii subţiri şi lungi. Pune-le pe un grill foarte bine încins.
Când sunt gata unge-i cu ulei de măsline şi presară usturoi ras, oregano şi sare
Scoate peştii din cuptor, pune-i pe farfurie şi stropeşte-l cu puţin ulei de măsline.


voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii