voceaconstantei.ro Double chocolate cheesecake cupcakes
voceaconstantei.ro: Double chocolate cheesecake cupcakes
24 Mar, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2356
Marime text
Acesta este, de departe, cheesecake-ul meu preferat. L-am găsit pe un site şi l-am gătit prima dată acum câţiva ani. Şi încă e în top [:D] De data aceasta am ales să-l pregătesc în porţii mai mici, adică în hârtiuţe de cupcakes. A ieşit minunat [:D] Este un cheesecake fin, dulce, aromat, poate fi foarte bine alăturat unor fructe acrişoare… are tot ce îi trebuie.
Ingrediente:
pentru blat
220-250 ge biscuiţi digestivi
70-80 gr unt topit
pentru compoziţie
500 gr brânză de vaci (eu folosesc numai Delaco. este fină, nu are apă, este perfectă)
125 gr cremă brânză Philadelphia
100 gr zahăr (eu pun brun)
3 ouă
180 gr ciocolată albă
180 gr ciocolată amăruie sau cu lapte, după gustul fiecăruia
esenţă de vanilie
Biscuiţii se mărunţesc bine (cu ajutorul unui aparat tocător) apoi se omogenizează untul topit. Compoziţia se aşează în tavă sau în hârtiile de cupcakes, se presează bine şi se păstrează la frigider până este gata compoziţia de cheesecake.
Se bat ouăle cu zahărul, apoi re adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine, bine. Compoziţia se împarte în două părţi egale.
Se topeşte ciocolata albă la bain marie şi se omogenizează în jumătate din compoziţie. Cu grijă, să nu rămână cocoloaşe. Se aşează în tavă, peste blatul de biscuiţi, şi se dă la cuptor până se întăreşte puţin, pentru a se păstra starturile separate.
Apoi se procedează la fel cu ciocolata cu lapte şi cu jumătatea de compoziţie rămasă. Este foarte simplu.
Se dă la cuptor 30-45 min, în funcţie de puterea acestuia. (Eu, spre exemplu, coc orice la un cuptor electric, nu dintr-acela fancy, ci la unul simplu. Fiind mai mic, preparatele se coc mai repede (este ideal pentru pizza)
Acum, revenind la cupcakes-urile mele.
Aşa cum am spus, coc la un cuptor mai mic. Aşa că tava mea de cupcakes nu încape. Însă, am găsit o soluţie simplă şi foarte ieftină. Am găsit la Auchan (cred că au peste tot) forme de aluminiu. Pun în ele hârtiile de cupcakes şi ies foarte bine. Cupcakes-urile clasice cresc foarte bine şi se coc minunat.
Cam asta este tot. În cel mult o oră aveţi gata desertul perfect! Trebuie să lăsaţi cheesecake-ul să se răcească, abia apoi îl ornaţi cu frişcă bătută cu zahăr pudră şi cu orice vă mai place. Lăsaţi-l câteva ore la frigider.
Reţetă oferită de www.coripucca.blogspot.ro
Sursa: voceaconstantei.ro
Ingrediente:
pentru blat
220-250 ge biscuiţi digestivi
70-80 gr unt topit
pentru compoziţie
500 gr brânză de vaci (eu folosesc numai Delaco. este fină, nu are apă, este perfectă)
125 gr cremă brânză Philadelphia
100 gr zahăr (eu pun brun)
3 ouă
180 gr ciocolată albă
180 gr ciocolată amăruie sau cu lapte, după gustul fiecăruia
esenţă de vanilie
Biscuiţii se mărunţesc bine (cu ajutorul unui aparat tocător) apoi se omogenizează untul topit. Compoziţia se aşează în tavă sau în hârtiile de cupcakes, se presează bine şi se păstrează la frigider până este gata compoziţia de cheesecake.
Se bat ouăle cu zahărul, apoi re adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine, bine. Compoziţia se împarte în două părţi egale.
Se topeşte ciocolata albă la bain marie şi se omogenizează în jumătate din compoziţie. Cu grijă, să nu rămână cocoloaşe. Se aşează în tavă, peste blatul de biscuiţi, şi se dă la cuptor până se întăreşte puţin, pentru a se păstra starturile separate.
Apoi se procedează la fel cu ciocolata cu lapte şi cu jumătatea de compoziţie rămasă. Este foarte simplu.
Se dă la cuptor 30-45 min, în funcţie de puterea acestuia. (Eu, spre exemplu, coc orice la un cuptor electric, nu dintr-acela fancy, ci la unul simplu. Fiind mai mic, preparatele se coc mai repede (este ideal pentru pizza)
Acum, revenind la cupcakes-urile mele.
Aşa cum am spus, coc la un cuptor mai mic. Aşa că tava mea de cupcakes nu încape. Însă, am găsit o soluţie simplă şi foarte ieftină. Am găsit la Auchan (cred că au peste tot) forme de aluminiu. Pun în ele hârtiile de cupcakes şi ies foarte bine. Cupcakes-urile clasice cresc foarte bine şi se coc minunat.
Cam asta este tot. În cel mult o oră aveţi gata desertul perfect! Trebuie să lăsaţi cheesecake-ul să se răcească, abia apoi îl ornaţi cu frişcă bătută cu zahăr pudră şi cu orice vă mai place. Lăsaţi-l câteva ore la frigider.
Reţetă oferită de www.coripucca.blogspot.ro
Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii